Underhållning

Vad vore väl medeltiden utan musik och musikanter, teater och gycklare? Torr, tråkig och mörk förmodligen. Därför tar vi inga risker utan bjuder in förstklassig underhållning!


Våra gycklare, musikanter, och sagoteater underhåller er på dagarna och Phire håller dessutom en magnifik eldföreställning på fredag kväll klockan 20.30. Vad ni än gör, missa inte den!

TRiX 

I år återkommer Johan, en av våra favoritgycklare från fenomenala TRiX, för att roa oss och lysa upp våra dygn i medeltidens tecken. Trixarna har varit med nästan varenda år från start och är ett självklart inslag under Medeltidsdagarna! (Dessutom ryktas det att Trix-Erik gör en efterlängtad comeback under medeltidsdagarna...)

Phire

Luleås äldsta och största gycklargrupp. Med en hejdundrande eldshow och sprudlande gyckel lyser Phire upp tillvaron och ger spänning åt festen. Genom åren har gruppen medverkat på fester och evenemang runt i det nordliga norrland, likväl som i den nutida medeltidens högborg, medeltidsveckan i Visby. Kom och låt dig hänföras av virvlande eld, kvicka jonglörer, halsbrytande akrobatik och mycket mer.


Rävspel & Kråksång

Rävspel & Kråksång återkommer till Medeltidsdagarna på Hägnan! Deras mål är att i motsats till många andra ensembler som spelar historisk musik, inte stänga in musiken i dammiga konsertlokaler och museer, utan levandegöra den genom översättningar och teatralisk framtoning - precis som många visor en gång skrevs för att upplevas.

Sagoteater 

sagoteaterFör längesen, vågade skogsrån, tomtar och andra väsen leva fritt. De var de som såg till att folk inte gick vilse i skogen, höll borta sjukdomar från boskapen och såg till att golvet i husen inte ruttnade. Självklart ställde de även till med en del otyg. De levde dock i samspel med oss människor och tillsammans kunde vi skapa magi. 

Men efter flera hundra år tillsammans började människan hugga ner skogen och bygga betonghus och där kunde inte dessa väsen bo, istället fick de flytta längre och längre in i skogarna. Vi människor slutade tro att de fanns på riktigt. 

Magin började försvinna och våra väsen började förtvivlat leta efter människor som kunde hjälpa dem. De hittade oss här i Luleå på medeltidsdagarna.

Vill du hjälpa ett skogsrå hitta sitt borttappade horn, eller lära ett troll hur man gör när man nyser? 

Kom till oss på sagoteatern. Liten som stor, ung som gammal, troll som häxa.

Copyright © 2004 Medeltidsdagar.se - Kontakt : info@medeltidsdagar.se