Innan du skapar ett konto...

Innan du skapar ett konto, så vore det bra om du läser det här. Det är en lista på vad som förväntas av de olika "jobb" man kan välja på listan. OM man vill göra nått annat, har en bra idé osv, välj "övrigt" och förklara vad du tänkt dig i fritexten på slutet.

Grupp du vill tillhöra - förklaringar

En grupp som har (Full) Bakom sig ska du INTE anmäla dig till, om du inte blivit explicit beordrad att anmäla dig där. Den gruppen har all personal den kan ha redan.

Vet ej
Denna grupp är för er som inte har en aning om vad ni vill göra, men ni vill jobba. Ni kommer bli tilldelade något som passar er.

Fighters
Denna grupp är för Heavy fighters som vill slåss under dessa dagar. Man måste vara auktoriserad och ha egen rustning.

Fäktare
Denna grupp är för Fäktare som vill slåss under dessa dagar. Man måste vara auktoriserad och ha egen rustning.

Hantverkare
Denna grupp är ”bred”, det kan vara lite vad som helst, du väljer ditt hantverk och visar upp det för gästerna. Det bästa är om man kan göra lite skyltar osv så att gästerna förstår vad du håller på med.

Smedjan
Denna grupp är för de som ska hålla på med smide i olika former.

Bågskyttarna
Bågskyttegruppen har till uppgift att ta hand om de besökare, som vill prova på bågskytte, samt visa upp bågskytte på ett säkert sätt.
Kastvapen ingår också i denna grupp.

Sagoteatern
Denna grupp har hand om en levande teater, en sagostig eller minglande teater. Det är upp till sagogruppen att hitta på vad de vill göra! Sagogruppen är den grupp som kan visa upp Lajv på bästa sätt!

Försäljare
De som vill sälja något under Medeltidsdagarna. Vi har inga bord att låna ut (ännu) men vi jobbar på att ordna sånt till framtiden. Här ska även de som säljer åt Frostheim anmäla sig, tex, de som ska sälja läsk osv.

Styrgruppen (FULL)
Det här är gruppen som skapat förutsättningarna för att kunna ha medeltidsdagar. De jobbar även under veckan för att fortsätta detta jobb.

Vaktgruppen
Utan denna grupp blir det inga medeltidsdagar! Dessa är de som håller insläppet på bron och tar betalt. Vaktgruppen har hjälp av fighters och hantverkare för att fylla schemat under dessa dagar.

Gycklare
Gycklare som ska jobba under veckan. Endera genom att hålla kurs eller gyckla.

Musiker
Personer som tänkt spela musik under medeltidsdagarna, för besökarna.

Frukostgruppen
Frukost är det viktigaste målet för de som jobbar på medeltidsdagarna. Därför är det här också en mycket viktigt grupp att fylla.

Barn till arbetare
Kidz som har föräldrar som jobbar ska förstås också anmäla sig så de kan få mat osv.

Övrigt
Har du en annan idé om vad du ska göra? Välj denna kategori och skriv i kommentarerna vad du tänkt dig.

Frågan ”vill vara chef” 
Cheferna har blivit tillfrågade före anmälningen gick ut, så de är klara för de flesta grupper. Vill du vara chef är det ändå kul att höra det. Det chefen gör mer än de andra är att ta hand om sin grupp, kolla att alla är på plats, alla mår bra, alla har vatten osv. Cheferna har lite möten innan också för att vi ska dra åt samma håll när det väl beger sig. Cheferna trattar sen ned informationen till sina grupper.

 


Medeltidsdagar i Luleå anordnas av Frostheim som samarbetar med scouterna på grundet, Luleå kommun samt områdesgruppen i Sunderbyn.
Vi har även samarbete med SCA och Lajv anslutna föreningar runtom i Sverige